Η συσκευή V-PDT με λάμπες  led  προορίζεται για θεραπείες  και αισθητική περιποίηση και βασίζεται σε ιατρική θεωρία κατά την οποία η ενέργεια λαμπτήρων led σε συνδυασμό με φωτοευαίσθητα συστατικά είναι αποτελεσματική στη θεραπεία διαφόρων δερματικών προβλημάτων όπως ακμή, ροδόχρους νόσο, ερυθρότητα,  οιδήματα και σπυράκια. Η θεραπεία αυτή που για συντομία καλείτε, PDT (LED PhotoDynamic Theory) πλέον χρησιμοποιείται ευρέως για δερματικές θεραπείες.

Θεωρία:

Η ενέργεια που διαχέεται από την ακτινοβολία φωτός έντασης 3.0×10 8m/s  λειτουργεί σαν ηλεκτρομαγνητικό κύμα πάνω στο οποίο βασίζεται η θεωρία κβαντικού φωτός κατά την οποία διαφορετική ένταση φωτός δημιουργεί διαφορετική φωτοχημική, φωτοηλεκτρική,  φθοριούχα επίδραση που διαπερνά το δέρμα λειτουργώντας θεραπευτικά. Αυτή η θεωρία αποτελεί τη βάση της ιατρικής φωτοθεραπείας, θεωρία για την οποία βραβεύτηκαν με Νόμπελ δύο επιστήμονες το 1903 και 1928.

Σύντομη παρουσίαση της θεραπείας με λάμπες led:

1. Φως που λειτουργεί σαν συμπληρωματικό ασβεστίου. Μετά την διάχυση στο ανθρώπινο δέρμα και μέσω φωτοχημικής επίδρασης μπορεί να επιταχύνει την μετατροπή της 7δεϋδροχοληστερόλης του δέρματος σε χοληκαλσιφερόλη και να βελτιώσει περεταίρω την μεταβολική ισορροπία ασβεστίου και φωσφόρου. Με αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνεται  οστική πυκνότητα, θεραπεία της οστεοπόρωσης, δυσπλασίας και χονδροπάθειας και να προστατεύσει από καρδιοαγγειακά, ενδοκρινολογικά και προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος που οφείλονται σε διατάραξη του μεταβολισμού.

2. Ερυθρό φως. Υψηλής ενέργειας ερυθρό φως διεισδύει σε βάθος και εφαρμόζεται σε περιπτώσεις φλεγμονών, ανακούφιση από πόνους, και θεραπεία τραυματισμένου ιστού . Επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων, αυξάνει την δημιουργία ενζύμων από τα κύτταρα, βελτιώνει τον μεταβολισμό, μειώνει την ένταση στους μύες και ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς. Προλαμβάνει καρδιοαγγειακές παθήσεις και  μετάλλαξη των κυττάρων.  Τέλος αυτή η μορφή ακτινοβολίας εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση έρπη, ακμής, εγκαύματος, επίμονου βήχα, άσθματος, τενοντίτιδας, εκζέματος, ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

3. Πράσινο φως: Η λειτουργία αυτή είναι κατάλληλη για εξάλειψη του πόνου και αναισθητοποίηση των νεύρων που πάσχουν. Γι αυτό και είναι εξαιρετική φωτοθεραπεία για περιπτώσεις  αρτηριακής υπέρτασης, ημιπληγίας και νευρασθενειών. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για τη θεραπεία άσθματος , συνδρόμου κλιμακτηρίου, παράλυση νεύρων, νεφροπάθεια, διαβήτη. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων της πεπτικής οδού, αποτοξίνωση, χαλάρωση του νευρικού συστήματος,  καλύτερη ποιότητα ύπνου και αντιμετώπιση συμπτωμάτων κατάθλιψης.  Τέλος είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία ακμής και μαύρων πόρων, ρυτίδων και διαταραχές του μεταβολισμού λόγω κούρασης και άγχους.

 

4. Μπλε φως: Προάγει την σύνθεση πρωτεΐνης και κολλαγόνου για τη θεραπεία του βρεφικού ίκτερου, αλλεργιών, λιπαρού και ακνεϊκού δέρματος, ραγάδων, για χαλάρωση των νεύρων και ανακούφιση από πόνους, μείωση την ερυθρότητας του δέρματος και της υπεραιμίας και βελτίωση του λεμφικού συστήματος. Σε κλινικές θεραπείες έχει εφαρμοστεί για τη θεραπεία βρογχοκήλης, χρόνιων καρδιακών παθήσεων, αϋπνίας και συνδρόμου εμμηνόπαυσης.

5. Μωβ φως: Το μωβ φως χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του απεκκριτικού συστήματος και την εξομάλυνση της λέμφου. Η έντασή του είναι πιο αδύναμη από αυτή του κόκκινου φωτός αλλά είναι αποτελεσματικό σε παθήσεις δέρματος, ακμή και έλκος του βλεννογόνου.
6. Κίτρινο φως: Κατάλληλο για τη θεραπεία φακίδων, κηλίδων και ευαισθησίας του δέρματος. Επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων, προωθεί την έκκριση αδρεναλίνης και ενισχύει την ανοσία. Ιατρικά η αδρεναλίνη μπορεί να επαναφέρει τη λειτουργία της καρδιάς και διαστολή της τραχείας σε περιπτώσεις άσθματος.

7. Πορτοκαλί φως: Προάγει την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει τον μεταβολισμό, βελτιώνει την λειτουργία του θυρεοειδούς, μειώνει την αγγειοεγκεφαλική πίεση, και την σκλήρυνση στεφανιαίας αρτηρίας. Αυξάνει την όρεξη, θεραπεύει την ανορεξία και την αναιμία. Εφαρμόζεται σε κοινές καρδιακές παθήσεις και κυρίως σε βραδυκαρδία. Εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το μπλε φως για τη θεραπεία χρόνιων καρδιακών παθήσεων και ταχυπαλμίας.

 

Επίσης η συγκεκριμένη συσκευή έχει δύο σειρές από LED που προάγουν την παραγωγή ασβεστίου (CA+) και βιταμίνης D.

Εισάγετε όρους αναζήτησης και πατήστε Enter